SSL Certificaten

Verander je website in een veilige en vertrouwde omgeving, zonder in de buidel te tasten.

Waarom is een SSL certificaat belangrijk?

Met een SSL certificaat wordt het verkeer tussen je website en je bezoekers beveiligd met een encryptielaag, waardoor derden niet zomaar kunnen meekijken wat er zich afspeelt tussen je bezoekers en je website. Mocht de datastroom toch worden onderschept, dan kunnen ze er vervolgens niets mee. Je kunt het vergelijken met wanneer je Nederlands praat in het buitenland. Iedereen kan het horen, maar niemand snapt het.

De extra beveiligingslaag wat een SSL certificaat biedt is zelfs wettelijk verplicht wanneer je communicatie of betalingen verwerkt via je website. Met een SSL certificaat voldoe je hier automatisch aan deze verplichting, daarnaast zien bezoekers aan de hand van het groene slotje in de browser dat je website beveiligd is.

Gratis SSL certificaten dankzij Let's Encrypt

Wanneer je bij ons zowel een webhostingpakket als domeinnaam afneemt dan krijg je automatisch een gratis SSL certificaat via Let's Encrypt zodat je website over HTTPS te bereiken is. Mocht je een eigen server hebben, dan kun je zelf een Let's Encrypt certificaat aanmaken.

What's in the box?

Een veilige omgeving

Digitale communicatie tussen jouw website en je bezoekers zijn voorzien van een encryptielaag, wat de gegevensstroom te allen tijden bewaakt.

Verhoogd vertrouwen

Je bezoekers zien direct het groene slotje in de browser en dat je website begint met HTTPS. Ze weten dus meteen dat data beveiligd wordt overhandigd.

AVG/GDPR ready

Met een SSL certificaat voldoe je volledig aan de plicht van de Europese privacy wetgeving tot het aanbieden van een beveiligde verbinding.

Positief voor Google

Google beloont websites die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, het hebben van een HTTPS verbinding is dan ook een van de ranking factoren van Google.

Geheel automatisch

Wanneer je zowel je webhostingpakket als domeinnaam bij PCextreme afneemt activeren we een gratis SSL certificaat voor je website.

Gratis en voor niets

SSL certificaten bij PCextreme worden zonder kosten gegenereerd via Let's Encrypt, een initiatief van de meest invloedrijkste internetbedrijven.

Veelgestelde vragen

Ja, de gratis certificaten van Let’s Encrypt zijn net zo veilig als de betaalde varianten. Sterker nog, de certificaten zijn ‘slechts’ 90 dagen geldig, waarbij betaalde certificaten vaak 1 jaar geldig zijn. Dit lijkt als een nadeel, maar een kortere geldigheid betekent dat het nog moeilijker wordt voor kwaadwillenden om door de encryptielaag heen te komen. Wij zorgen er vervolgens voor dat jouw certificaat netjes op tijd vernieuwd wordt met een nieuw certificaat.

De reden dat we uitsluitend nog gratis SSL certificaten ter beschikking stellen is omdat wij onszelf aansluiten bij de gedachtegang van Let’s Encrypt: een veiliger internet met meer respect voor privacy. We willen de drempel zo laag mogelijk maken voor onze klanten om hun website via HTTPS benaderbaar te maken, betaalde certificaten dragen in onze ogen daar niet aan bij.

Voor een gratis SSL certificaat dient naast het webhostingpakket ook de domeinnaam bij PCextreme afgenomen te worden en moet de nameserver naar PCextreme verwijzen. Met een SSL certificaat verloopt het verkeer op je website via https in plaats van http. Dit houdt in dat het verkeer op je website wordt versleuteld wat vervolgens een veiligere omgeving biedt voor je bezoekers.

Beveilig je website met een SSL certificaat

Gratis bij afname van een webhostingpakket en domeinnaam.

Bekijk de webhostingpakketten