Datacenters

Voor de werking van onze dienstverleningen maken we gebruik van meerdere datacenters, welke de servers huisvesten van ons en onze klanten. Onze datacenters zijn o.a. gekozen op hun beveiliging, noodvoorzieningen, lage (groene) stroomverbruik en ligging. Hieronder vind je een overzicht van onze datacenters met de voorzieningen die je op die locatie vindt.

AMS01 - Tele 2 Versatel


Services

Cloud
Colocatie
Routing
Backup

Adres

Gyroscoopweg 148 - 154
1042AZ Amsterdam
The Netherlands

AMS02 - Gyrocenter DC-II


Services

Cloud
Colocatie
Routing
Backup

Adres

Gyroscoopweg 134
1042AZ Amsterdam
The Netherlands

Op deze locatie bevindt zich ook een PCextreme kantoor

AMS03 - Equinix AM11


Services

Cloud
Colocatie
Routing
Backup

Adres

Lemelerbergweg 28
1101 AH Amsterdam-Zuidoost
The Netherlands

AMS04 - Nikhef H140


Services

Cloud
Colocatie
Routing
Backup

Adres

Science Park 105
1098 XG Amsterdam
The Netherlands

AMS05 - Equinix AM5


Services

Cloud
Colocatie
Routing
Backup

Adres

Schepenbergweg 42
1105 AT Amsterdam
The Netherlands

Datacenters algemeen

Hoewel we niet in elk datacenter dezelfde producten hosten zijn er een aantal eigenschappen op gebied van veiligheid en voorzieningen die voor alle locaties gelden.

Beveiliging

Om de veiligheid van de servers van ons en onze klanten te garanderen beschikken onze datacenters over fysieke bewaking, in de vorm van beveiligingspersoneel en een CCTV systeem. Het Building Management System (BMS) is het systeem dat het datacenter beheert en verder bewaakt. Hiermee kunnen de NOC/NMC medewerkers de stroomvoorziening, toegang, alarmsystemen, luchtvochtigheid, koeling, lekkages en omgevingsvariabelen controleren.

Koeling

Voor de koeling van het datacenter maken we gebruik van zogenaamde cooling alleys. Dit zijn afgesloten paden waarin koude lucht vanuit de tegels omhoog wordt geblazen. Deze koude lucht wordt vervolgens door de servers in de racks opgezogen door de 'fans', waarna de warme lucht via de achterkant van de racks wordt afgevoerd. Met deze koelingstechniek wordt er 30-50% meer rendement behaald dan met conventionele koelingstechnieken.

Energie

Onze datacenters beschikken over de energy effectiveness usage certificering, waarmee wordt voldaan aan de strengste Europese milieu eisen. Er wordt gebruik gemaakt van 100% groene stroom, afkomstig van windmolens van Greenchoice. Om ervoor te zorgen dat schommelingen en interrupties in de stroomvoorziening geen invloed hebben op de dienstverlening beschikken onze datacenters over een non-break UPS systeem en een backup-generator.

Carrier neutral

De datacenters van PCextreme zijn carrier neutral, wat inhoudt dat het datacenter volledig onaf­hankelijk is van netwerk providers. Dit heeft ons in staat gesteld om het PCextreme­ netwerk uit te breiden naar elke gewenste provider en kunnen we op elk moment van provider switchen wanneer dit nodig is.

Meer weten over ons netwerk?

Kijk dan hier!